onsdag 12 november 2008

www.finest.se

Hej alla läsare,
Har valt att börja blogga på Finest.se istället. Lite roligare då man kan se hur många besökare man haft etc. Ni som tycker det är roligt att läsa det jag skriver kan alltså fortsätta på:

www.finest.se/MissAnki

Love from Me

tisdag 11 november 2008

Nu är det bevisat!!

Varför ska vi kvinnor städa & pyssla och laga mat hemma på vår lediga tid, när vi också har jobbat hela dagen. Bara för att jag lyckas komma hem ca 1timma tidigare varje dag blir det automatiskt att jag lagar maten, plockar upp och snyggar till.
Många säger att jag bara ska låta det ligga tills min andra hälft tar tag i det....men vadå, det innebär att jag kan få vänta ca 1vecka innan det händer något. Nej tack!!



Fick det nu bevisat när jag läste via Topphälsa:

Hushållsarbete påverkar kvinnor negativt, nu är det bevisat! Kvinnors sämre psykiska välbefinnande beror till stor del på att de gör mer hushållsarbete än män enligt en ny doktorsavhandling vid Stockholms universitet


I snitt gör kvinnor tre gånger så mycket hemarbete trots att många kvinnor och män jobbar mer än heltid. Boye tror på att få fler män att ta ut mer föräldraledigt kan hjälpa.




Nej nu är det dax att vi skaffar en städerska!!!

måndag 10 november 2008

Fondue Boden

Min kära Andreas kom hem med vackra rosor, där efter tog han mig till Fondue Boden som ligger bara någon minuts promenad avstånd ifrån oss.



Till huvudrätt tog vi mix fondue med kyckling, fläsk & nöt kött samt grönsaker & 7st olika såser. Jag valde bakad potatis till detta och den var riktigt god *smaskens*



Där efter lyckades vi även få i oss efter rätt: Toblerone Fondue med färsk frukt....sååå gott!!



I found my Ray Ban´s

Den som aldrig ger sig kommer tillslut finna det man söker.... I found my sun glases :)
Efterlyser dessa var in på Ray Ban´s hemsida men kan varken se pris eller om det går att beställa. Kanske måste registrera mig för det... hmmmm. Men får leta i varje Synsam etc. men om ni ser dessa hojta till.


Solgalsögon - I need!!!

Letade hela sommaren utan att hitta några nya solglasögon...fann ett par Ray Ban i Helsingborg men ville vänta och köpa här hemma dum som jag var...grrrrrr.
Jag gillar ju stora glasögon och föredrar Gucci faktiskt, de brukar falla bäst i min smak. Fann nedan på deras hemsida men ska se om jag inte kan hitta dem i deras butik så jag kan prova.
Men jag ska jaga vidare på mina Ray Ban.... måste ju variera lite i min samling som nu bara består av Dior & Gucci.

Happy Birthday......to me!!!!

Vaknade imorse av att mitt hjärta sjöng för mig...mysigt. Bra start på morgonen och det behövdes eftersom jag är så morgon trött.
Idag jobbar jag även bara till kl. 15:30 .....LYX!!! Blir nog rätt lungt och massa fika...ska bjuda på en tårta så det blir att jaga någon god på lunchen. Känner mig för en frukt tårta *mums*
Tack alla söta vänner för alla gratulationer imorse...speciellt från min lilla syster som reser runt i Thailand. Miss ya!!!

söndag 9 november 2008

Söndags favoriter

När det kommer till söndag så har jag några favoriter jag inte kan missa... det ena är One Tree Hill & det andra är så klart Gossip Girl. Jag vet lite små fjantigt men det kan man få vara ibland.

Fars dag!

Vaknade kl. 09.00 idag av att Andreas stod i köket och fixade härligt Kaffe, fick olika ekologiska annorlunda Te & kaffe sorter igår av Yasmina. Så imorse provade vi det ekologiska kaffet från Etiopien... Mycket gott, vart en bra start på morgonen tillsammans med nyhetsmorgon.

Idag kommer pappa över på födelsedags fika, även min syster Maria kommer med pojkvän Peter. Självklart har jag fixat en farsdag present. Pappa får 3st Ralph Lauren pike tröjor.... detta har han användning för då han älskar pike tröjor. Det vart en svart, en vit & en röd :)

Andreas har åkt iväg för att hjälpa sin vän att flytta, passar perfekt för lite ensam tid och ta hand om mig själv. Ska lägga ansiktsmask, fixa naglarna och prova någon av de body butters jag fick av Lotta igår.

Sen ska jag nog ha på mig klänningen jag fick igår :)


Ha en fortsatt trevlig söndag & fars dag till alla pappor!!

Födelsedags mingel

Igår var det födelsedags mingel med vänner & bekanta hemma hos oss... väldigt trevligt men dock orkade jag inte gå ut senare. Snacka om att man verkligen böjar bli gammal hahahaaa...nej men det har varit en hel del den senaste tiden att man inte orkar.




Det vart även ett litet avsked för min väninna Sussie som idag flyttar till Thailand med sin kille ett tag, I will miss you.

Härligt att Gabriella & Joel hann till Stockholm från Norge för att vara med. Nu slipper jag även jaga vidare på min H&M klänning, den fanns kvar i Drammen ( Norge) så det blev en riktigt uppskattande present. TACK !

Vi bjöd på lite lättare tilltugg & Sangria... Andreas favoriter fanns givetvis med lax & avocado rullar.








Tack alla för uppvaktningen igår!!!

lördag 8 november 2008

Dagens Shopping

Det vart en snabb vända ner på stan, sprang bara in på Gina Tricot vid Hötorget och fann alla mina fynd där. Har aldrig varit något strot fan av leopardmönster men ack så fel man kan ha ibland..eller så slog det bara slint i skallen på mig.

Här har ni mina shoppig fynd:



Dagens outfitt

Då har jag fått i mig min frukost och piffat till mig lite...strax klar med tvätten och då är det shopping som gäller :)
Dagens outfitt


Tröja - Lacoste
Leggins - Gina Tricot
Skärp köpt i New York

MTV Skärpning!

Hur irriterande är inte det här..... det har gått ca 30min sen det spelade Darins video och nu kommer den IGEN. Det har bara gått ca 3-4 andra låtar imellan och lite reklam. Hann sen ge hjärtat te, springa ner och fixa tvätten. När jag kom upp igen spelade de samma j-la låt.
Verkar som om de kommer köra hans video med 10min intervaller.
Va boring...det är ju inte så konstigt att man tröttnar snabbt, nu visas Lady Gaga igen...aja inte mycket att göra åt.


Ännu en ny dag

God Morgon alla vänner..... då är det lördag, helt otroligt att jag gått upp så här tidigt. Men var ju tvungen eftersom det var ända tvättiden *gäsp*
Ska kanske vila lite undertiden....får "sova" intervaller eftersom jag måste ner om 40min. Har ju inte mage att väcka mitt hjärta som var ut igår...han får sova lite till.
Sitter och kollar på MTV ( det enda som finns så här tidigt på morgonen) det var länge sen man såg något om Darin. Men denna låt (breathing your love) var helt ok... tjejen i videon har nästan en sån klänning jag beställt från H&M.
Läser igenom Aftonbladet.... Ett nytt mord, Obama, Idol Lars åkte ut.....ja det var väll på tiden, har inte följt Idol alls i år då jag tycker de varit rätt tråkiga, men igår hade jag det i bakgrunden och vart faktiskt lite imponerad (dock inte av Lars) Rock temat var nog lite bra för Idolerna.. fortsätter de så här kan man kanke kolla lite oftare. Who knows!

....Läser vidare..hmm inte så mycket intressant. Oj någon slutade dricka Coca-Cola och gick ner 55kg, man kanske ska dra ner på det också. Nej går över till nöjesbladet...
Inget spännande där heller..bara mer om Idol och Britney kammade hem 2st nya priser, bra jobbat! ....mer Idol, nej usch orkar inte...

Jaha då var man väldigt pigg igen då, ingen ide att gå och lägga mig. Ska slappa lite mer innan det är dax för te & en ordentlig fix av sig själv innan det bär av ner på stan. Man kanske även hinner eller snarare orkar göra några situps här hemma.

fredag 7 november 2008

Kunde inte låta bli...

... att surfa in på http://www.nelly.com/ för att ta en titt på deras kläder. Självklart hittade jag några fina plagg som jag bara inte kunde låta bli att beställa.

MINA UK ( Marilyn dress ) 699kr


LIPSY (Flower detail dress) 799kr



Soaked in Luxury (Polar Dress) 699kr

Kort vs Långt

Har fått lite besluts ångest gällande mitt hår... just nu känns det som något mellanting och jag vet inte om jag ska stå ut och låta det växa ut igen eller om jag ska boka en tid hos frissan och göra något galet.




Vad tycker ni ??

Lite egen tid är aldrig fel

Då var jag klar med att plocka upp och städa lite....det var inte så mycket som jag trodde (skönt) Ibland kan det vara så underbart att bara få lite egen tid hemma... som ikväll. Andreas är ute på en aw med grabbarna, det är hans tur nu och det är han värd.

Nu ska jag koppla av med en kopp te och en bra bok jag börjat läsa, en riktig tjej bok hahaaa. Skönt att få låta hjärnan vila lite ibland.



Hoppas på att vi snart får igång renoveringen...gärna innan december & jul eftersom jag vill kunna julpynta och skapa lite mysig jul känsla. Kanske kan jag få mig en gran i år och den ska vara grön, grön, grön...frågan e bara om jag verkligen orkar ha en riktig... hmmmm.



Får se om jag orkar ta tag i min garderob ikväll, måste i alla fall ner på stan imorgon och shoppa något nytt inför kvällen.


Love // Väninnan

Fredags mys !!

Har haft en riktigt lugn dag idag på jobbet....skönt men ändå lite små tråkigt då tiden går saktare. Vid lunch gick jag & Jessica till Daglivs och handlade snacks & Coca Cola... man var ju lagom sugen efter gårdagens bravader. Väldigt uppskattande var det på kontoret.
Passade även på att handla lite till imorgon så jag skulle slippa det efter jobbet, slutade redan kl. 15:30 så underbart. Konkade hem alla varor och slängde mig direkt i soffan och satte på tv:n. Ska bara vara hemma och pyssla lite, kom på nu att jag skulle se om tvättiden fanns kvar kl. 16:00 men, men det blir att gå upp kl. 07:00 imorgon *suck*

Har idag dessutom köpt våra flygbiljetter till Mallorca, eftersom jag har mina fördelar lyckades jag fixa flyg & 1veckas hotell 3* för endast 2950kr per person. Detta ska bli pappas present nästa helg då han fyller 70år!!!! Tror ni han bli glad??
Förra året fick ju min kära Andreas en underbar lyxresa till Madrid så nu e det väll pappas tur....hmm syrran fyller ju dessutom 30år i vår. Vad ska man då hitta på, några förslag??

Nej snart ska jag rensa i garderoben, känns som om jag inte har några kläder alls. Dock ligger ju det mesta i smutskorgen (snarare högen)

Måste ta en shopping runda snart och då får det nästan kosta vad som helst.... har bara tråkigt vardagskläder eller party kläder... Vi kom fram till det under söndagens brunch att man har dåligt med lite finare vardagskläder.

Lite härliga schopping bilder från min senaste New York resa:





















Ballbreaker

Hade AW igår med jobbet på Ballbreaker....en favorit i repris och det vart lyckat även denna gång. Marina tog hem vinsten i bowling...yeah girl power!!


Till middagen åt ja deras klassiska skagenröra på hembakat mörkt bröd..en riktig klassiker som alltid funkar. Till huvudrätt blev det hängmörad biff med kappa serveras med rödvinssmör, tomatsalsa, chilibearnaise och pommes frites...riktigt, riktigt gott.
Maten på detta ställe är faktiskt väldigt bra och kan rekomenderas att prova.
Här kommer kvällens bilder & dagens outfitt:





torsdag 6 november 2008

Shopping

Vad kan man bli gladare av....jo SHOPPING !! I alla fall för min del :)
Ja jag kan ju inte hålla fingrarna i styr. Har man inte tid att traska ner på stan så får man handla på nätet. Det finns alltid något man hittar.

Tex. denna söta klänning...vart helt kär när jag såg min väninna i en likadan fast turkos. Så Fin!! Dock fanns bara svart eller champangevit.. så det fick bli champangevit. Men om någon hittar en rosa eller turkos hojta till!!
Beställde denna från H&M men kommer inte få den förrän mitten av december...grrr men den som väntar på något gott....

onsdag 5 november 2008

Stoppa Våldet!!!

Sitter och kollar på Efterlyst på 3:an och blir så arg av alla hemskheter som händer...När ska allt ta slut??!!
Jag vet att det aldrig kommer hända men man kan ju alltid hoppas. Vad tänker dessa människor med? De som säger att dessa människor e friska och som alla andra är ju FEL!! Man e fan inte frisk i huvudet om man kan mörda, våldta och misshandla m.m.
Dessa ynkliga människor får bara någr års fängelse straff medans annhöriga & utsatta blivit skadade för livet. Blir bara så ARG !!!



Ännu en vecka..

....Ja snart har ännu en vecka passerat och det har varit en del varje dag.
Igår var jag & min kollega på workshop om Mallorca, Ibiza & Menorca på Sheraton som annordnades av Spanksa Turistbyrån. Väldigt trevligt som vanlig och avslutade med härlig middag, vin och fina priser. Dock vann inte jag denna gång men min kära kollega kammade hem et fint pris. Det var hon värd efter att ha ställt upp och följt med mig dit då Micke ( annan kollega) ej kunde.

Jag höll som vanligt vad jag lovade....vilket var: God mat, gott vin & ett fint pris ;)
Idag var det jobb som vanligt på dagen och vi började röja lite för att pimpa butiken lite mer. Kommer bli så fint när vi e klara.

Imorgon ska vi till Ballbreaker för middag & bowling....kommer bli riktigt trevligt. Fredag slutar jag som tur är tidigt men då blir det att handla och fixa för lödag då jag ska ha födelsedags mingel hemma.

Nu är jag såååå trött ......... gäsp!

söndag 2 november 2008

En underbar helg har passerat...

...Lördagen började lite små segt efter fredagens festligheter, men det vart inte mycket vila. Träffade mamma vid 13.00 och fikade hemma hos oss. Härligt med lite mys tid mor & dotter emellan.

Vid 17:30 kom Bea & Mirza över för lite vin och mingel. Mirza & Andreas träffades för första gången och tror de kommer komma bra överens. Sen var det dax för grabbarna att gå ut på var sitt håll för grabbkväll. Jag & Bea begav oss till Hammarbyhöjden hem till Johanna för lite mer förfest och speciellt nu när Maggan var på besök i stan.

Slutade sen med att jag & Bea hamnade på Berns...dock var det ingen höjdare. Kostade 150kr att komma in och ytterligare 150kr om man ville in på VIP delen där Mirza & grabbarna befann sig. Men den biten hoppade vi över dock avrundade vi rätt snabbt efter väldigt tröga bartenders som frågade efter beställning men ej serverade. Kanske tappade de minnet plötsligt hahaha.... aja kunde inte bli bättre än ett besök på MC-Donalds yummie.













Började söndagen med en härlig brunch på Anglais.. Det blev många timmar från 11:30 - 14:00
Kan inte bli bättre avslut på en underbar helg.